Categories
аз свят

Moleskine и аз

Тефтерченият ентусиазъм на Jd ми напомни да разкажа и за моя допир с това чудо на техниката.

Предното лято всички колеги, включително и аз, получихме по едно бранднато WordPress тефтерче на Moleskine:

WordPress Moleskine notebook

Да си призная не бях чувал марката преди това и първоначално не знаех какво ме очаква. Изненада ме, обаче прекрасната тъмножълта хартия, която идеално си пасна със сивия ми тънкописец.

Open WordPress Moleskine Notebook

Когато не мога да реша даден проблем, зарязвам компютъра, скачам на леглото, събирам шарени и красиви неща около мен, хващам тефтерчето и решението идва само.

Brick and WordPress Moleskine Notebook

11 replies on “Moleskine и аз”

Красиво е :) Аз съм направо пристрастена към подобен род вещи за писане. Сега за индия си взех едно подобно, не толкова луксозно – с черни корици и малък формат. Както и един бележник със снимки от Париж на teNues :)

Moleskine-четата не са безкрайно луксозни, просто са хем хубави, хем достъпни. Мен ме е страх да пиша върху много скъпи предмети :-)

Да прав си за луксозните неща. А аз сега си подреждам багажите и направо като гледам имам хартия за писане за поне 10 години напред;)
Между другото, имам един въпрос, абсолютно несвързан с темата – да си бил случайно в клуб Spider в Търново някъде около Коледа…Защото видях едно момче с тениска на WordPress, което много ми приличаше на теб ;)

Да, молескинчето е също мое другарче, мога добре да те разбера. Моето е даже още по-изгъзено, като немарливо – с корици от груб грапав картон и нито една буква или знак по него.

Да, вярно голям ентусиазъм ме обхвана, като го получих, но то е част от опитите ми да спра да съм пред компютъра постоянно и да почна да обмислям някои неща на хартия. Междудругото така много по-лесно ми идват някои решения на дадени проблеми. Лошото е, че все още в България няма откъде човек да си набави молескинче :(

pippi,
Определено съм бил аз :-) Много хубаво, че го отвориха пак. Разбира се, не е същото като едно време, но тълпите пмгари компенсираха.

мислидуми,
But the glory of the garden lies in more than meets the eye.

jd,
По-хубаво, че ги няма – така ще ги оценим по достойноство и няма да си купуваме ново всеки месец. Поне моето много си го пазя и внимавам какво пиша :-)

И съвсем между другото един интересен факт около тефтерчетата: нито Хемингуей, нито Пикасо са имали възможнстта да използват тази марка, просто защото е създадена в средата на 90-те години на 20-и век. Рекламен трик.

ники прав си, първият път като написах нещо в тефтерчето, бая време трябваше да се престраша да го направя :)

Хм, само да вметна (във връзка с pingback-а), че вече имам два големи с редове, един голям с бели листа, два от онея японските като хармоника, един малък без редове и един малък със редове. Бързо се превърна в обсесия… Трябва да се спра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.