Categories
wordpress сметачи

Щастливият програмист и WordPress 2.8 @ WebTech/P2P

Миналата събота и неделя бях в Търново на една от най-приятните български конференции, ever — P2P/WebTech/BlogCamp. Дано по-често се срещат хора като Боги, които да ни събират на подобни мероприятия.

Освен размотаването с приятели и ослушването за интересни неща, на BlogCamp говорих за новия WordPress и какво ново около него. Със Стефан пък споделихме как успяваме да се радваме на програмирането.

Накратко:

WordPress 2.8 и отвъд

Тия дни ще се появи бета на WordPress 2.8. В него ще можете да инсталирате теми направо от админстративния панел и после да ги обновявате автоматично. Интерфейсът за поставяне на джаджи също ще е чисто нов. Поправените проблеми са близо тон.

Много интересни неща се случват в минимален радиус около проекта. На wordpress.tv, например, може да намерите стотици screencast-ове и записи от WordCamp конференции. Ще има скоро и субтитри.

BuddyPress е платформа за социални мрежи, която може да инсталирате на вашия сървър. Базирана на WordPress MU и 1.0 трябва да се появи другата седмица.

Най-якият инструмент за микро-управление на проекти пък е P2. Тема за WordPress, в която публикуването и тагването са убийствено лесни и виждате какво се случва „на живо“ – без да презареждате. Със сигурност ще пиша за нея пак.

Презентацията сигурно няма да е полезна без мен, но все пак:

Щастливият програмист

Аз и Стефан си избрахме не силно техническа тема. Рано в неделя сутрин (след изтощителното парти предната вечер) никой не беше настроен за числа, функции и код. Затова подходихме другояче.

„Прекарваме почти половината от будния си съзнателен живот в работа. По-добре ще е да прекараме това време добре.“ Колкото и проста да е сметката, това си остава слабо известен факт. Замислете се дали наистина ви харесва това, което правите.

Ако не сте чели The Pragmatic Programmer, не сте чували за github, нямате блог или не сте готови да се подпишете с две ръце под кода, който сте написали — давайте, сега му е времето.

Презентацията беше пълна с още идеи за това как и къде да се радвате на програмирането. Отново няма да е полезна без нашето бръщолевене, ама нейсе:

10 replies on “Щастливият програмист и WordPress 2.8 @ WebTech/P2P”

Тия дни гледах, че WP.tv си търсят кадри.
Може да опитате ако искате да сте част от това семейство :)

Много яка презентация! Дали някой не се е сетил да я снима на видео? Би било интересно да се види от хората като мен, който не са били във ВТ.

Колко интересни мероприятия се организират постоянно иначе в малката ни държава. Чак ме е леко яд понякога, че няма как и откъде да се черпи информация за всички подобни събития.

и се надявах да видя тази презентация и да попия малко свежест, явно е уникално и за пример.
За съжаление 15 мин ми върти Loading… и аякс иконката и колкото и да рефрешам и да сменям бразърите, не става.
Има ли как да се погледне някъде другаде?

И аз видях презентацията, за жалост чак днес, но както се казва по-добре късно отколкото никога. Наистина е много добре направена. Поздравления.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.