Categories
разказвам

пише ми се нещо…

… ей така тия дни много ми се пише. И аз не знам за какво. Ще започна с разни прозаични неща, пък къде ще стигна – не знам.

Сложих си отново audioscrobbler разширението за xmms. Ей тук ми стои статистиката. Припомних си един скорошен период само на Hole и/или на Radiohead… Изобщо усетих как два-три месеца съм пренебрегвал значението на музиката. Ще се поправя, ще се поправя. Трябва да си взема от Васко албумчето на Perfect Circle. И да си досмъкна всичко на Ennio Morricone от вие-си-знаете-кой-сайт. Хм. Сещам се как зарязах за няколко минути една игра на билярд в 6 часа сутринта за да отида под тонколоната и да си изслушам The Reason на Hoobastank. Не знам защо точно за това се сетих. Музиката май ми действа.

Изгледах Лесиг@НБУ и Лесиг@Черв.Къща. Харесаха ми. Също така ми хареса, че *bpm ще дават право на избор на лиценз (някой CC такъв или автоматичния ©) на авторите на статии. Винаги съм искал да ползвам различни парченца от точно онези статии. Досега съм го правил само с такива на познати. Е, някога, когато бях малък и умен за едно есе по литература аз малко такова… как беше думичката – „попооткраднах“ малко от една статия, но сега искрено се разкайвам :) Последните т р и поста от блога на Лесиг ми направиха много силно впечатление. А, също така ми хареса, че е започнал превод на Free Culture. Уф, така ми се превежда и на мен, но не вярвам и дотам да стигна… Важното е, че свободата витае във въздуха.

Докато си бяха тук Мишо и Евгени гледах телевизия повече от нормалното за мен. Гледах излиянията на Слави в „специалното му издание“. За жълтата бла-бла преса. На си ти куклите, дай си ми парцалките. Той си вдигна рейтинга, както само той си може. Сигурен съм, че на другия ден жълтата преса също не е била с по-нисък тираж. Евтнина реклама си направи Слави. Хората му се връзват. Хора като мен научиха имената на мноого жълти вестници, които иначе сигурно нямаше изобщо да заподозрат в съществуване. Образовахме се. Нали човек се учи, докато е жив. Гледах и други бози в тези няколко дни. Май System Of A Down добре са го казали:

It’s a violent pornography,
Choking chicks and sodomy,
The kinda shit that’s on your TV,
It’s on the TV
Fuck
Turn off your TV,
Can you say „brainwashing“

B, b, b, brainwashing

It’s a non-stop disco

Ennio Morricone е гениален, ако случайно съм забравил да спомена. Време е за сън, че следобед си отивам вкъщи. Вкъщи вкъщи. Ще съм без постоянен интернет няколко дни. Идеята ме блазни :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.