Categories
свят

бат бойко – президент на исландия

Пред народния театър на едни бели паралелепипедчета са закачени снимки от Исландия. Авторите са двама фотографи, които според текстовете съпровождащи произведенията са се отдали на дейността „снимай природата на Исландия“. Снимките са невероятни. Нито глупавите текстове около тях (един и същ над всяка снимка на единия и друг над всяка на другия), нито липсата на преведени от английски заглавия на снимките (иначе някой бая се беше старал да ги има останалите текстове на двата езика), нито липсата на подобни изложби със снимки от България успяха да ми попречат да се изкефя максимално на експозицийката.

Докато аз си разглеждам исландски пейзажи, гейзери и ферми се оказа, че Земята се въртяла.

Буш почти е станал президент. Даже има 4 милиона гласа повече от миналите избори (ако приемем, че са гласували еднакъв брой хора, ъъъ… пардон – американци). Май нашите презокеански дружки си го харесват джордждаблю. Какво пък толкова? Всички знаем библейския принцип – ако ти ударят едната буза – подложи и другата. Доколкото помня Буш няма да има право на трети мандат, което е добре. Малко жители на „свободният свят“ имат трета буза!

В близките дни пък Бойко бил поискал доживотни присъди за малчуганите-убийци. Не ми беше симпатичен този човек, но поне изпитвах някакво елементарно уважение. Дано поне да е има достатъчно лични доводи за да каже подобно нещо. Защото не мисля, че причини като (не цитирам): „те родителите така искат“, „тогава все някой ще повярва в българското правосъдие“, „Ако бъдат пуснати на свобода, тези престъпници ще извършат същото престъпление, те са опасни за обществото“ са основателни. Боят изгражда, не разгражда. Затвора вероятно също… По въпроса намерих и статийка в Newsfactory.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.