Categories
wordcamp 2007 wordpress

WordCamp 2007

WordCamp много ми напомня на OpenFest по начина, по който се отличава от повечето софтуерни събития по света.

И двете не са събития, на които се събира тълпа от софтуерни разработчици, чиито работодатели са платили солената такса и са им отпуснали два работни дни, за да отидат на другия край на света, за да чуят нещо „полезно“. Просто се провеждат в събота и неделя и са евтини/безплатни. Това се показва най-вече в силната ангажираност на посетителите към събитието – не липсват доброволци за сервиране на обяда или за почистване след дискусията, повечето веднага си обличат тениските на събитието и се усмихват.

За двата дни успях да се срещна със страхотни хора. Да, лекциите бяха много добри, но тях винаги можех да ги гледам и на запис. Имах възможност да прекарам повече време с колегите в по-напрегната обстановка (голяма мъка беше да донесем десетките литри кафе преди старта). Запознах се с потребители на WordPress от целия свят, които споделиха много от проблемите си с интернационализацията и преводите, най-после срещнах Lorelle – страхотен поддръжник и началник на документацията.

Подробности, за всяка една от лекциите може да намерите на неофициалния WordCamp Report. Все пак имаше няколко, които ми направиха по-силно впечатление:

2 replies on “WordCamp 2007”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.