Всички сме удавници

Първото дете на прераждането, 16.04.2004 г., 1:02:

От Трима души в една лодка (без да става дума за кучето) на Джером К. Джером:

Много са хората, които предприемат това пътешествие [нагоре по реката на живота] с натоварена до горе лодка, плаваща под вечната угроза да потъне ведно с цял товар от всевъзможни неща, на които те гледат като насъщни за удобствата и удоволствията на пътуването, макар да представляват само ненужен баласт!

Изхвърлете баласта зад борда! Нека лодката ви в живота да бъде лека и да носи само онова, което ви е нужно – уютен дом и прости удоволствия, двама – трима приятели, достойни за това име, едного когото да обичате и който да ви обича, една котка, едно куче, една-две лули, храна и облекло дотолкова, доколкото са ни необходими, но малко повечко за пиене, защото жаждата е опасно нещо.

Ще видите, че тогава лодката върви по-леко и не може тъй лесно да се обърне, а обърне ли се, бедата няма да е голяма – добрата и здрава стока не се бои от вода. Ще имате време и за работа и за размисъл – време да се опивате от слънцето на живота и да слушате соловата музика, която божественият вятър извлича от струните на човешките сърца край нас, време да…

5 коментара по “Всички сме удавници”:

 1. Филип Й.

  Още не съм ти я върнал… :) голям несериозник съм.

 2. николай

  О, блудният син се завърна :-)

  Не ми трябва книгата… по-добре кажи ти кога ще се появиш.

 3. Филип Й.

  Колкото се може по-скоро, защото I’m going slightly mad :)). Надявам се края на март или през април.
  Иначе браво за Пентакса, правилната марка си избрал :)). Като дойда ще донеса малко стари обективи (40/2,8; 50/1,2; 105/2,8..), ако не си ги пробвал. С цел аз да поснимам с 50-135 и други такива :).

  Дано стигнеш някак до ранчото (чифлика) в щатите при колегите.

  Поздрави и целувки на Виша.

 4. николай

  Ела и ще снимаш колкото искаш :-) Особено това 50/1.2 звучи много примамливо.

 5. Отговор с публикация:  Дисекция на един грабеж — Аз, света и сметачите

Твоят коментар