Categories
на български

bg.wordpress.org

Българският WordPress и всички разговори за WordPress на български си имат вече нов дом: bg.wordpress.org.

В новия дом има и нова детска стая – форуми. В последните две години популярността на WordPress в България нарастваше, а нямаше достъпно и удобно място за дискусии и споделяне на проблеми и решения.

Преводната версия на WordPress също ще се премести на bg.wordpress.org, но ще продължа поне обявленията да пускам тук, да не би да някой да изпусне :-)

Сигурен съм, че с ваша помощ ще си направим едно уютно българско WordPress ъгълче.

14 replies on “bg.wordpress.org”

[…] Ники Бачийски е обявил в своя блог старта на WordPress България – локализирано на български местенце в мрежата за WordPress, което по моя (немеродавна) преценка е най-използваната blog-платформа в България, а много вероятно и по света. Факт, който е производен на другия факт, че това е приложение с отворен код, развивано вече няколко години от общност, която добавя, критикува, превежда и дописва кода. […]

Това е просто чудесно! :) Много се смях на заглавието на примерния блог – „Баба“ :D

Аз пък се смях на малкия светложълт alert на индекса на wordpress.org, гласящ „WordPress is also available in Български“… иначе честито на всички WP фенове.

Мислих си как да пише цялата фраза на съответния език, ама си е доста разправия :-) Нали се разбира?

В бг портала на WP пробвах варианта с побългаряването на вече инсталиран WP и незнам защо, но не се получи. Някой някакви идеи?

Знаеш ли какво трябва да направя ако искам да преведа страница от документацията на български и да я публикувам на личен сайт? Дали накои ще има нещо против?

[…] Ники Бачийски е обявил в своя блог старта на WordPress България – локализирано на български местенце в мрежата за WordPress, което по моя (немеродавна) преценка е най-използваната blog-платформа в България, а много вероятно и по света. Факт, който е производен на другия факт, че това е приложение с отворен код под GPL, развивано вече няколко години от общност, която добавя, критикува, превежда и дописва кода. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.