Categories
свят

добър блогващ/лош блогващ

Не ми се пише, нещо. Но за сметка на това ще кажа, че за два-три дена се появиха (главно от нищото ) 20-тина (повтарям – двадесетина) нови български блога.

Хубавото е, че все повече хора, далеч от айтито блогват. В дневниците започва да се усеща един малко по-човешки, нехакерски, нелинукски, не phpски отенък. Блогът ще си дойде на мястото – място където да виреят спорадичните и систематичните мисли на хората. Малък излаз към големия свят. Нещо лично, което да е същевременно ужасно общо. Блогърите ще завладеят света…

Малка почивка от сантименталността и утопичността.

Лошото обаче е, че все повече хора, далеч от айтито блогват. Ей, шшш, това си е запазена територия. Това, че google (блоггър/блогспот) ви дават готов блог (блогспот = 22% от всички в горния списък) не значи, че морковите се ядат с обелките. Блогове ще започнат да имат всички. Доста от тези всички ще проимат под сериозен обществен натиск и няма да пишат с желанието, с което пишем ние сега. Е, разнообразни ще са, но ме е страх, че ще изчезне малко от очарованието, което сега носят блоговете със себе. Мне, не ме е страх – сигурен съм.

Дано все пак да е за добро…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.