Categories
служебни

Метод за справяне с настинки

Върху мен работи безотказно. Даже понякога се разболявам нарочно, за да мога да приложа метода.

  1. След лежерна вечер, незнайно защо се събуждате хремави и леко болни.
  2. Усмихвате се и не се отчайвате. Despair is for sissies and pancake-eyed rabbits.
  3. Отваряте широко прозореца, пускате си силно музика и не отивате на работа.
  4. Излизате навън. Не просто извън леглото или извън банята. Навън-навън.
  5. Разхождате се в парка или се мотате по центъра и гледате нагоре в сградите. И в двата случая ще видите невиждани неща.
  6. Вече сте леко уморени и ви е време за обяд.
  7. Това е важно: обядвате шкембе, хляб, бира и още нещо. Бирата е интегрална част от метода! Дори да ви боли гърлото или да не обичате бира.
  8. След питателният обяд може да се приберете и да не правите нищо. Получавате бонус точки за книга или следобедна дрямка. Не работите. Не че след шкембето и бирата ще ви хрумне.
  9. Вечеряте не много обилно, но нещо много вкусно.
  10. 100-200-300 грама сгряващ твърд алкохол.
  11. Легло.
  12. На следващата сутрин нито сте болни, нито помните, че сте били болни.

10 replies on “Метод за справяне с настинки”

Който иска да си се лекува.Не си падам по докторлъците

Що ли ми се струва, че тия метОди са твърде контекстуално, личностно, народо-психологично и т.н. индивидуално специфични? :)

Звучи многооо примамливо :) Само не разбрах, тия последните 400-500 (смиг) грама алкохол, самички ли ги консумираме или с приятна компания

Минус шкембе чорбата (която не понасям | но вероятно може да се замени с някаква друга, леко лютива, манджа), останалите точки от метода звучат интересно… Ще ми се да го пробвам някой ден, ако ми се наложи! :)

Предполагам в точка 6 става под “ и още нещо“ се разбира много чесън( общоукрепващо и обеззаразяващо средство) и едросляно чили(подобрява метаболизма)! Друго е да си се препотиш едно хубаво и да изкараш навън токсините :)

ооо, да! изпитано и действа. на биронеобичащите като мен вместо бира препоръчвам сладолед (е, не заедно с шкембето, след него). особено действа когато най-много ви боли гърлото. безотказно! и не се шегувам :)

Оооо тоя метод и аз го практикувам в момента, само не знам дали не е ефикасен или аз умишлено се разболявам на другият ден отново, за да продължа с лекуването :)

Аз обаче, понеже не мога да си позволя да се лекувам докато работя, се лекувам само вечер, като пия тройна доза от лекарството. В случая основно – Ракимицин или Уийскимицин :)

много хубав метод.
изтествах го – работи ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.