Categories
на български

Търси се: WordPress из българските блогове

WordPress лого

Сигурно сте забелязяли, че в долната част на таблото на вашия WordPress има известно количество новини за WordPress от хранилки (предпочитаният от мен превод на feed). Иска ми се в следващите български версии да сложа там интересни неща за WordPress на български. Срам ме е да го призная, но нямам идея къде в българското уеб пространство има качествено уеб съдържание. Засега списъкът ми е доста кратък:

Разбира се, нужни са ми още. Изискванията не са безкрайно строги – блог или категория/етикет от блог, в които става дума само за WordPress. Трикове, новини, списъци с теми и разширения, оплаквания – всичките са добре дошли. Ако знаете някое хубаво подобно място, дайте го в един коментар.

17 replies on “Търси се: WordPress из българските блогове”

http://comeniusbg.wordpress.com/

Нещо скромничко, което започнах да правя в помощ на учители, които работят по европейски образователни проекти. Още съм съвсем в началото.

Това изглежда полезно :-)

Имаш ли намерение да продължаваш да пишеш там, защото гледам, че от октомври няма нищо?

[…] за wordpress в блога на Ники Бачийски има пост на тема Търси се: WordPress из българските блогове : Изискванията не са безкрайно строги — блог или […]

пламене,
На bg.wordpress.org има само новини около WordPress на български. Със сигурност и той ще влезе в списъка, но сега издирваме по-разнообразно съдържание.

Мишел,
+1, вътре си

Cool! :-)

1+ стимул да пиша повече в тази интересна категория! :)

(все пак ползвам WP от поне година и съм понаучил това-онова…) :)

Hint: „хранилки“ според мен не е най-точният превод на ‘RSS feed’. ‘Feed’ е „захранвам“ на английски, наистина, но означава също и поток (новини, например) („снабдявам с новини, изпращам новини“).

В случая, много по-добре би звучало „RSS емисия“ (или „RSS емисии“) вместо „RSS хранилка“. Така мисля аз… Иначе аз като чуя „хранилка“ и първото, за което се сещам е „храна“, а не RSS – докато „RSS емисия“ (RSS поток) би обозначавало по-точно този термин… Тоест, поток от новини, емисия новини, а не „хранене“…

Просто размисли на глас…

Емисия е нещо, което се излъчва/изпраща, докато feed-а е нещо, което просто предоставя услуга и я ползва, който иска. Хранилката не тика нищо в устите на птичките, но ако имат желание, винаги са добре дошли да си клъвнат.

Да, прав си, но самият термин „хранилка“ ми звучи някак странно, затова имам резерви към него… :-)

Мда, твоето също ми харесва.

Като цяло ми допада идеята да включим повечко блогове, в които да се пише по-рядко. В България засега няма кой иначе всеки ден да пише за WordPress, а не ми се иска да вкарваме там произволно съдържание.

[…] WordPress из българските блогове Изискванията не са безкрайно строги — блог или категория/етикет от блог, в които става дума само за WordPress. Трикове, новини, списъци с теми и (tags: wordpress) […]

Има ли някакъв начин чуждите и българските новини да се смесят? Или да може да се избира кои новини да се показват – само чужди, само български или смесено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.