Categories
сметачи

Аз на OpenFest 2008

Тази събота и неделя ще има OpenFest. Вторият ден, заедно с Мариян от SiteGround и Слави от vbox7 ще говорим за скалируемост. Накрая ще има и дискусия.

12 replies on “Аз на OpenFest 2008”

Ако има и WIFI, за което съм сигурен, може направо on-line да пуснете stream от Феста :)

Streaming нямаше и няма да има занапред. Записите от зала 1 се обработват, но ще бъдат публикувани най-рано месец-два след събитието. :-)

За съжаление изтървах OpenFest-а в София, но за други такива като мен – на 29.11.2008 ще се проведе OpenFest в Русе. На мен лично програмата ми се струва интересна:

http://www.openfestruse.org/archives/214

Един приятел който ходи на OpenFest в София ми разказа подробно (доколкото помнеше) и на мен ми направи голямо впечатление информацията за HyperDB. Когато се поразрових в Интернет прочетох че навсякъде свързват HyperDB с WordPress. Въпроса ми е: възможно ли е това HyperDB да се ползва и за други сайтове, или е предназначено специално и само за WordPress? Бих се радвал ако получа отговор от хора които имат опит с HyperDB-то.

Ако мога и аз ще отида до Русе, но още не съм съвсем сигурен.

Не е силно зависимо от WordPress, но има дребни неща, които ще трябва да изчистите сами преди да го ползвате в друг проект. Примери: обработка на грешки (WP_Error), ф-ии за превод (__).

Ето, кодът ще отговори на всички въпроси :-)

http://svn.wp-plugins.org/hyperdb/trunk/

Благодаря Ви много за отговора ! От доста време търся нещо подобно на hyperdb-to, много ми трябваше за един от моите проекти и когато научих информацията за този клас първо бях много щастлив, а след това се разочаровах когато помислих че е специално пригоден за WordPress. Но сега след Вашият отговор отново се зарадвах :) Ще смъкна сорсовете и ще се постарая да го пригодя за моят проект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.