Categories
сметачи

s55 като уинамп дистанционно

От доста време ме мъчеше въпроса как да си управлявам програмата за музика през Bluetooth с моя Siemens S55. За Sony-Ericsson има доста качествени програми. Е както знаем Siemens са си Siemens и някои неща трябва да стават по-трудно и болезнено, ако изобщо станат: S55 няма поддръжка за accessory менюта и освен това жабата не може да изпраща нищо по bluetooth (това дали не е някаква security мярка?). За сметка на това други стават много по-лесно и безполезнено (например работата с файлове на телефона). Но сега да си дойдем на въпроса.

След кратко ровене изнамерих S55 Remote Control for WinAmp. Трябва windows, барабар с някакъв bluetooth софтуер на него (май с почти всички bluetooth dongle-чета върви този на WIDCOMM), bluetooth dongle-че, телефон с bluetooth, мързелив човек, winamp и горната програмка . Методът на работа е следния:

  • правим си записи в адресната книга с имена – командите, които са описани е readme-то на програмата. Някои от тях са: play, next, stop, shutdown… Един съвет. Тъй като повечето хора използват адресната книга в телефона е много удачно записите с командите да бъдат направени в SIM-а. Хем не ни се пречкат, хем при натискане на цифра и после # в изначално положение се появява списък със записите в SIM картата подредени по номер (а не по азбучен ред) – така се виждат само така важните команди, нищо друго и то подредени както си искаме;
  • караме bluetooth софтуера от страната на компютъра (тествано с WIDCOMM Bluetooth Software 1.4.2 Build 10) да не насочва идващите vCards към Outlook, а да ги записва в Bluetooth Exchange директорията. За WIDCOMM тези настройки се намират в PIM Item Transfer услугите съответно в Local Services и Client Applications. Outlook/Outlook Express трябва да станат на Save to File.
  • Пускаме S55 Remote Control и в настройките му казваме Accepted command files: vCard files и Start Winamp on Purpose–[checked]. Би трябвало само да се е усетило за пътищата до winamp-а и exchange директорията на bluetooth-а.
  • Вземаме телефона в ръка. Активираме си bluetooth-а (аз съм направил да ми го пуска при продължително натискане на 7). Стигаме до някой запис с команда и го изпращаме по bluetooth (за S55: Options, два пъти нагоре до Send/Print..., Via BT, Known devices (ако не сте правили нищо с bluetooth-а между тези компютър и телефон, тогава – Search device и бла-бла), Името на вашия компютър и… воала!

Като за финал искам да кажа, че наистина е малко неудобно достигането и изпращането на команди, но на практика работи. Май това е важното.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.