Categories
разказвам

животен стек

Току що привърших задачите си за практикума на първокурсниците по-късно на обед. Условията станаха весели. Ще ги пусна след като мине. Засега ще кажа само, че бях повлиян от мечешката история от днес, на която за съжаление не присъствах, но пък легендите… :)

Та нека поизвадя малко случки от стека. Преди вкъщи беше Дивака. Не знам как се навих изобщо да отида. Впрочем знам – ниикак не ми се прибираше знам, а с някои хора, както и с радио не се спори много успешно :)

Балканджи. Fans. Както се изрази Лина по-рано: получих си дозата. Мдам. Вече нямам нужда от цялата раница хапчета срещу абстиненцията. Концертът си беше много хубав и си поскачахме и попяхме. Стана сериозна тардиция да свирят Поглед повече от веднъж. Харесва ми така. Сребърни ята също много ми харесва.

О, Lessig. За съжаление успях да посетя само последното от всичките му мероприятия, но добри и услужливи хора са записали по-ранните и ще мога да ги гледам като се encode-нат утре. Професорът е невероятен. Презентацията му беше адски изпипана, а той говореше каквото трябва и най-вече както трябва. Леко чувство за хумор. Стабилни доводи. Малко самокритика. Изкефи ме максимално.

Неделя. Олимпиадата във ФМИ. Пет часа, в които умората и следите от недоспиването ми се изпариха тотално. Обичам ги тези преживявания. Този път май се представихме малко по-добре от очакваното (но, можеше и по-добре. Мамка му, как си помислихме, че на онази задача Floyd-а ще е бавен – беше толкова лесна…). След края обаче целия ни МЯО обаче беше труп. Нито знаехме на кое място сме (в последния половин час не се обявява текущото класиране) нито искахме да знаем. Поспорихме малко с Крис и си тръгнахме преди коктейли, закривания и класиранеобявявания. Стефчо ме докара с колата до у нас. Било хубаво с кола…

Събота. Целият ден във ФМИ. Първо едно много продуктивно упражнение с първокурсниците. Даже успях да им разкажа за buffer overflow-и основните неща. Вече ще ползват cin.getline()… Следобяд (даже докъм вечерта) тествахме всички компютри за неделята. Мъка си беше. И нерви. Вируси. Глупаво PC^2. Леко заспали писачи на .bat файлове. Измъкнах се чак към 7 и половина. И вместо да си отида да спя минах да вечерям с Росен. Беше доста въодошевен от лекцията си на M$ деня по-рано и ми говори доста неща (доста от тях интересни), но аз май главно кимах. Май пак не си легнах рано. Даже не помня защо…

На семинарчето в петък ще отделя друга публикацийка. Писана по тъмно по възможност… Защото сега вече не е.

Сигурно съм изпуснал разни неща. Здраве да е. Беше ми приятно да попиша малко.

Лек ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.