Categories
аз свят сметачи

еклектичен

Май няколко дена не съм блогвал. От понеделник до петък до известна степен ясно… Училище/работа, после яж, обиколи си околията да опънеш някой кабел, да се натъкнеш на някой ужааасно странен мрежови проблем (за него някой друг път), после си провери фиийдовете, форумите, хората в icq, ако имаш сили почети малко и в леглото.

Нямахме много занимания тази седмица и на работа се занимавахме все с интересни нещица. Оказвах морална подкрепа в борбата му срещу djb култа, също в писането му на мини уеб сървър с мини мод_пърл (само една-две бележки: с малко, тредове и ембеднат пърл бие апач по скорост в десетки пъти, е малко функционалността…). Аз започнах да си продължавам превода на wp, имах тест по мрежова сигурност и успях да си попрецакам гнома.

Краят на седмицата сякаш беше по-разнообразен от обикновено. Нещо като firefox 1.0 среща в петък прераснала в съвсем друга, по-мислоангажираща такава, нещо като събиране в нашата стая, което пък прерасна в поредното слушане от мен на radiohead. В събота контролно по сдп, нещо не бях разбрал, че можем да ползваме third-party историйки и се наложи да си пиша сам разни списъци, циклични, двойносвързани, стекове опашки… После Tais toi. Невероятно филмче. Гледахме го почти два пъти с дупка за the day after tomorrow (аа, няма линк за него), в която аз се разходих по блока да видя един switch и да дам ip на разни други, придружаван от мая и някаква нейна приятелка (всички много се радват когато отидеш да им оправяш мрежата и им отведеш жени – обръщат им повече внимание на тях и не ти се пречкат). Филмчето наистина си заслужава. Комедия. Френска. Американци подобно нещо, даже да си скъсат гъзовете не могат да направят. Ама наистина.

Събота нощ в backstage със safo. Тъпо, ама във fans нямаше места.

Сега ям хляб със сирене и имам много билков чай за пиене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.