Categories
разказвам

коледа’04

Нямам намерение да разказвам за веселото прекарване на коледата вкъщи, за опитите ми да правя палачинки. Не им е мястото в блога. Просто два спокойни дни у нас. Кеф.

Виж – неделята беше друго нещо. В Търново беше топло. Даже хората ми изглеждаха топли и весели. Впрочем, винаго имам подобно чувство като се върна там след дълго отсъствие.

Видях се с Великов. Разказа ми и той за St. Lawrence, макар повечето интересни неща да ги бях чул вече от Данчо. После дойде и Косев и заформихме малка горнооряховска дружинка във Виенския салон.

На излизане видях Петя и Наталия. Не са се променили много. Даже ми беше весело да пообиколя съвсем за малко няколко магазина с тях… От трима бързо станахме пет с Данчо и Тео. Разходихме се до конниците (не ми станаха снимките от там – така и не успя да фокусира нормално сапунерката), видяхме там Пламито и Весо (поредните, които си нямат идея какво ще се прави на нова година, хм…). Е събрали сме се толкова хора, може ли без да седнем да пийнем и да хапнем някъде. City с готовност ни приюти и краката на високите столчета в дъното се поогънаха. Адски весело беше. Появиха се и Васко, Митака. Данчо ми изля половината бира, а Петя (нали е била сервитьорка ;) ) успя да събере останалата по масата бира… върху на Тео дънките, но всичко това не е важно. Никак даже. Почувствах се по-близък с тези хора, отколкото за петте години с тях в един клас… Не знам защо.

След пъба минах да видя Деница. Някои хора са родени да работят с хора. Има едно ново заведение – Хъмфри Богарт. Честно да си призная малко срами името му, но това ни най малко не ми попречи да не искам да си ходя, докато не стана достатъчно късно за да не ми остане почти време да спя преди влака тази сутрин. A friend in need is a friend indeed (поговорката няма логическа връзка с нищо казано досега, нито след това).

Върнах се вкъщи с поредния *таксиджия*. Този път ми беше нещо като колега. Попита ме какво работя. Попита ме също …ама на C или на C++. Не ми казвай, че няма разлика. Още един от тези, които са били готови да го подкарат.

Довечера, като се прибера от работа ще сложа и някоя и друга снимка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.